luni, 13 august 2018

Colibita. Colt de rai sau vagauna!?






    Colibita, localitate situata in judetul Bistita Nasaud la o altitudine de 900 metri, un sat aruncat intre muntii Bargau si Calimani, s-a transformat intro statiune de basm numita si ,, marea de la munte’’
    Dupa un drum relativ bun, lung si obositor, cu vreo 2 km.inainte de a ajunge la destinatie incepe aventura. Portiunea de drum in plina reabilitare, impiedica parcurgerea zonei in viteza. Avantajul vitezei mici si mai ales daca esti pasager, este faptul ca poti savura peisajul mirific, natural si salbatic.
    Ajunsi la destinatie la Casa Dani http://www.casadani.ro, https://www.facebook.com/casadanicolibita/, una din numeroasele vile sau pensiuni construite pe malul lacului cu acelasi nume, am pornit la cunoasterea zonei.


 
    Desi turismul in zona a luat amploare in urma cu mai bine de trei ani, aici nu veti gasi prea multe baruri, cluburi, terase sau magazine. Asa ca amatorii de distractie, viata de noapte sau shopingareala vor fi super dezamagiti. In schimb doritorii de recreere si activitati sportive se pot bucura din plin de drumetiile in jurul lacului, la barajul de acumulare, traseul varfului Bistricior, un traseu lung si dificil, rezervatia naturala Taul Zanelor sau Pasul Tihuta. Pentru amatorii de sport se pot inchiria biciclete pentru parcurgerea numeroaselor trasee forestiere, barci, hidrobiciclete, planse cu vela sau chiar vaporas pentru activitati nautice. Daca vremea este buna se poate chiar si inota in lac sau in strandurile amenajate. Din nefericire acestea sunt putine si doar cateva locatii cu acces la lac ofera o astel de facilitate. Cei care doresc relaxare, meditare si tratament, vor fi pe deplin multumiti. Linistea, peisajul mirific, posibilitatea de a pescui precum si aerul curat cu un nivel al ozonului similar celui din muntii Alpi, ii va incanta pe deplin.
    Referitor la cazarea de la Casa Dani http://www.casadani.ro, https://www.facebook.com/casadanicolibita/, am doar cuvinte de lauda. Situata pe malul lacului si cu acces la lac, proprietatea este administrata de doi tineri minunati, respectuosi, serviabili si plini de energie. Orice solicitare va fi rezolvata cu promptitudine. Camerele moderne, curate, dotate cu cablu, televizor si frigider, balconul cu vedere la lac, va vor face sa va simtiti ca acasa. In afara de cazare, unitatea dispune de bar, restaurant si terasa. Aici veti putea servi micul dejun in regim bufet suedez precum si pranzul sau cina in regim a la carte. Calitatea, cantitatea, servirea sunt recunoscute in zona, motiv pentru care aici vin sa serveasca masa si turisti cazati in alte unitati sau care tranziteaza statiunea. Bineinteles ca se poate si mai bine respectiv un meniu mai diversificat si eventual valorificarea produselor autohtone si a retetelor traditionale.




    Facilitatile oferite de Casa Dani, turistilor cazati sunt gratuite si constau in plimbari cu barca, cu hidrobicicleta, cu bicicleta sau delectarea la un billiard, sezlonguri si hamace precum si loc de joaca pentru copii, amenajat cu leagane si tobogan. Tot aici puteti beneficia de o plimbare cu velierul domnului Vasile, un ardelean haios, bun cunoscator al istoriei vechi si noi a regiunii. Daca sunteti amatori sa vedeti cum arata o stana ,, acasa ‘’, puteti obtine informatii tot de la Vasile despre cum sa ajungeti la domnul Dan si doamna Lenuta. Aici am fost intampinati cu traditionala ospitalitate romaneasca, cu zambetul pe buze serviti cu apa rece de izvor, cu cas, cu placinta proaspat scoasa din cuptor si cu ciresata. 



    Nici amatorii de calatorii in zona nu vor fi dezamagiti. Pot vizita Vatra Dornei situata la 64 Km., Sangeorz-Bai la 33 Km. dar aproape tot drumul este de piatra, plin de gropi si praf, acesta aflandu-se in reabilitare, Bistrita la 26 Km. sau Nasaud la 45 Km., localitati unde veti gasi numeroase obiective turistice, resurse turistice naturale sau de turism cultural. Toate acestea precum si tarifele la cazare, calitatea serviciilor oferite, amabilitatea oamenilor ma determina sa concluzionez ca statiunea in devenire, desi nu e perfecta, e nemaipomenita pentru petrecerea concediului sau a vacantei.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu