sâmbătă, 28 iulie 2018

VIA salveaza omenia!

    In Romania zilelor noastre lupta cu sistemul sanitar, cu prejudecatile, marginalizarea, lipsa comunicarii si a empatizarii cu suferinta bolnavilor, este o realitate. Din nefericire pentru bolnavii de cancer si mai ales pentru tinerii bolnavi, era suficienta lupta cu boala.           Acestia au nevoie de informatii, de sprijin si sustinere, de incurajari pentru a avea un psihic puternic si eficient in lupta cu nemiloasa boala. In sprijinul acestor tineri cu varste cuprinse intre 18 si 39 de ani, Asociația Little People, a realizat o aplicatie menita sa ii ajute pe acestia, ca să întrebe orice, să aibă curajul să atingă subiecte tabu, să se conecteze cu tineri care au trecut prin experiente similare, sa se descarce si sa isi gasească sprijin sanatos prin care sa facă fata experienţei. 
    VIA, asa se numeste aplicatia, este prima aplicatie mobila destinata tinerilor adulti afectati de cancer sau supravietuitori de cancer cu vârsta cuprinsă între 18-39 de ani din România. Aceasta a fost gandita special pentru a oferi tinerilor un spaţiu virtual securizat, unde acestia pot comunica între ei, isi pot împărtăși experiența liberi, pot pune întrebări și afla răspunsuri si informatii utile de la persoane care au trecut prin același tratament. 
    Pentru cei interesati, ea poate fi descarcata din GooglePlay https://play.google.com/store/apps/details?id=com.via.littlepeople pentru android si de la https://itunes.apple.com/dk/app/via-%C3%AEmpreun%C4%83/id1386658646?mt=8&ign-mpt=uo%3D2 pentru apple.


    Beneficiul utilizarii acestei aplicatii consta si in faptul ca se pot lega prietenii cu persoane fata de care nu au teama ca vor fi respinși, care ii inteleg si le ofera siguranta ca nu sunt singuri în această luptă. Cu cat vor cunoaște mai multe detalii despre boala cu care se confrunta, cu atat se vor simti mai siguri si mai puternici. Aplicatia este accesibila tuturor tinerilor adulti afectati de cancer din toate centrele de tratament din tara. 
    VIA salveaza omenia si nu te lasa singur in lupta cu boala.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu