sâmbătă, 6 octombrie 2018

Dezinformare sau ignoranta?

     E plin facebook-ul de distribuiri ale buletinului de vot editat si adnotat vis-a-vis de omisiunile voite ale politrucilor pentru a ne induce in eroare la referendum. Nu neg talentul autorului sau autorilor in ceea ce priveste aptitudinile informatice. Din pacate doar la atat se rezuma talentul. Lipsa cunostintelor de drept e scuzabila, insa nepriceperea, neinformarea, necitirea Constitutiei nu pot fi scuzabile. Mai mult decat atat propagarea unor astfel de imagini nu fac altceva decat sa manipuleze si sa dezinformeze. 
    Legea nu are numar pentru ca este Lege de revizuire a Constitutiei Romaniei. Se adopta de Parlamentul Romaniei si se publica in Monitorul Oficial. Aceasta a fost publicata in M.O. nr. 798 din 18.09.2018. Cat despre ce Parlament a adoptat aceasta lege, intrebarea este halucinanta. Parlamentul European nu poate adopta legi de revizuire a Constitutiei Romaniei, ba de fapt al niciunui stat. Modificarea Constitutiei se poate face pentru unul sau mai multe articole. Acesta este motivul pentru care in buletinul de vot nu se trece intrebarea sau intrebarile, ci sunt prevazute in legea de revizuire. 
    Ce faceai daca buletinul de vot avea 79 de intrebari corespunzatoare celor 79 de articole modificate la referendumul din 2003? Probabil sarbatoreai si Pastele si Craciunul la sectia de votare. In ceea ce priveste afirmatia ca nu stii ce votezi, e adevarata doar daca nu te informezi. 
    In ce priveste scopul, motivele, interesul, cui serveste, etc. sunt alte discutii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu