vineri, 17 martie 2017

Tehnologia in alimentatie.

   

Tehnologia vitorului - fascinatia noastra pentru tehnologie se traduce prin inovatie continua, de la gadget-uri care ne cuceresc pana la produse  gata sa ne  faca viata mai usoara si mai sigura.
    Apar astfel castile viitorului, prin conductie osoasa, Ochelarii VR care te duc oriunde, oricând, camerele de 360 de grade, care vad tot ce este în jur, ceasurile inteligente, aliat pentru sanatate.
    In paralel cu gadget-urile - aliat pentru sanatate, nutritia echilibrata este si ea o conditie a sanatatii, insa pentru a ne putea bucura pe deplin si pentru cat mai mult timp de calitatile alimentelor este foarte bine sa stim cum trebuie sa le depozitam corect.


  Fiind un mare fan al mezelurilor am descoperit de curand cu ajutorul Caroli Foods salamurile Semenic Extra de la Caroli care au de acum o eticheta inovatoare, cu cadran termosensibil, denumita Carolimetru Termic


    Aceasta îsi schimba culoarea în functie de temperatura produsului, fiind verde atunci când ea este de sub 8°C si devenind galbena când temperatura depaseste 8°C.
   Marturisesc ca am salutat aceasta idee pentru ca este foarte cunoscut faptul ca aceste conditii optime de pastrare si depozitare nu numai ca prelungesc viata si gustul produselor , ajutandu-ne sa gatim si sa economisim eficient, ci previn si intoxicatiile alimentare care se stie ca sunt extrem de neplacute.
   Aceasta eticheta inovatoare cu cadran termosensibil îsi schimba culoarea în functie de temperatura produsului:
•   sub 8°C are culoarea verde
•   peste 8°C incepe sa sa coloreze in galben
   Când cadranul termosensibil începe sa se coloreze în galben este un semn de atentionare ca produsul trebuie reamplasat la rece, sub 8°C.
    Eticheta termosensibila a fost gândita ca un instrument de notificare ca alimentele trebuie sa fie pastrate în conditii optime, cele mentionate pe eticheta fiecarui produs alimentar.
   Si pentru ca notificarile sunt la ordinea zilei in viata noastra pot spune ca acest produs este gadget-ul meu preferat si nu ascund faptul ca sunt un gurmand veritabil, bine informat în domeniul gastronomiei si stiu sa fac alegeri potrivite unei persoane care apreciaza cu adevarat mâncarea, indeosebi #mancarecunotificare.


    Apreciez produsele Caroli, sunt singurele de pe piata care contin 90%  carne......si pentru ca urmeaza sa fac aprovizionarea cu salamul meu preferat, pentru a evita inca o notificare  printre zecile care ma atentioneaza zilnic, am cumparat deja si un  minifrigider cu alimentare la bricheta auto.

    De ce? Simplu, pentru transportul acestuia din magazin catre locuinta. Daca nu aveti inca un minifrigider va invit sa mergeti cu mine la cumparaturi!!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu