vineri, 8 februarie 2019

Măgari sau măgării !?






    Protestele anuntate de unele organizatii sindicale si asociatii ale rezervistilor militari din sistemul de aparare nationala, scot la iveala o serie de măgării comise de măgarii din Guvern. Desi problemele legate de salarizare, subfinantare, dotari precare, drepturi anulate, suspendate sau prorogate, decizii si dispozii ambigue, interpretari ale legii dupa bunul plac al managerilor institutiilor, etc. sunt cunoscute si recunoscute in tot sistemul bugetar, nu doar in cel militar, nu toti au inteles nevoia de unitate si forta a protestelor. Referitor la actiunile declansate ieri de militarii activi si in rezerva, prin care se solicita doar respectarea legilor, a deciziilor CCR si aplicarea acestora in mod unitar si nediscriminatoriu, acestea au starnit ceva panica printre decidentii politici. De la solicitarea transmiterii de catre unitatile din teritoriu a situatiilor statistice cu drepturi restante si impact bugetar, a proceselor din instanta pierdute sau castigate, pana la amenintari cu dezvaluiri salariale in vederea inducerii de reactii nefavorabile din partea societatii civile sau cu alarmarea de exercitiu a cadrelor pentru a ingradi participarea acestora la proteste. Toate aceste actiuni ale guvernantilor sunt praf in ochi, manipulare, dezinformare sau chiar inducerea unui sentiment de teama. De ce sunt măgării? Curata ipocrizie sa soliciti situatiile cu drepturi restante cu termen de inaintare catre structurile superioare la o data ulterioara aprobarii bugetului de catre Guvern.
    Pana cand aceste situatii vor fi centralizate si inaintate la ministerele de resort in vederea verificarii, avizarii si transmiterii catre Ministerul Finantelor, cu siguranta bugetul va fi promulgat. Avand in vedere faptul ca proiectul bugetului mentine prevederile ordonantei 114/2018, cu siguranta efectul acestor situatii va ramane ca-n tren. Prezentarea tendentioasa a salariilor din penitenciare de catre dl.Tudorel Toader, salarii ce vor fi probabil platite incepand cu 2022, fara a preciza nimic despre salarii si sporuri inghetate sau ore suplimentare neplatite. Intr-un raspuns formulat de Ministerul Finantelor la o solicitare, arunca pisica in curtea celorlalte ministere, informand ca ,, De altfel, supunem atentiei faptul ca, in cadrul procesului de avizare interministeriala a Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 114/2018, Ministerul Apararii Nationale, Ministerul Afacerilor Interne si Ministerul Justitiei nu au formulat propuneri si observatii cu privire la prevederile art. 41, respectiv nu au solicitat plata ajutoarelor la trecerea în rezerva sau retragere.
    Deci d-le Teodorovici, sa intelegem ca in proiectul OUG suspendarea acestor drepturi neplatite de prin 2010 ati trecut-o la misto? Deci invocarea a tot felul de constrangeri sau inconveniente generate de plata acestor drepturi au fost minciuni?
    Daca nu, de ce ar fi formulat ministrii, propuneri sau observatii in vederea platii? Oare daca acestia si-ar fi adus aminte de pensionari si ar fi solicitat plata, ati fi eliminat dispozitia din OUG? Stiati ca suspendarea pe o perioada de trei ani duce la prescrierea beneficierii de acest drept in cazul neinitierii de actiuni revendicative in instanta? Sau poate mizati pe solutiile diferite sau de prematuritate pronuntate de instante? Sau poate pe solutia naturala de diminuare a pensionarilor? Nu d-le Teodorovici, vinovatia pentru dezinteres, nepasare, discriminare, indiferenta si lipsa de respect va apartine in solidar cu ceilalti ministri.
   Ar trebui sa stiti ca aveti nevoie de militarii in activitate si sa nu uitati ca inca mai aveti nevoie de militarii in rezerva.
   Toti măgarii sunt draguti la inceput iar cand cresc fac măgării!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu