vineri, 25 mai 2018

Greva spontana de la Braicar Braila, un semnal de alarma!


    Greva spontana de la Braicar Braila este sau ar trebui sa reprezinte un semnal de alarma pentru toate institutiile din Braila aflate in subordinea Primariei sau a Consiliului Judetean.      Personalul incadrat pe functii de executie, respectiv cei care duc efectiv greul intr-o institutie sau societate comerciala, s-au cam saturat de modul dictatorial, discriminator, abuziv, etc. in care directorii generali, adjuncti sau ce alte functii de conducere mai sunt, inteleg sa ii trateze, sa conduca sau sa gestioneze nemultumirile angajatilor. 
   Conducerea ,, pa persoana fizica “ bazata pe tehnica ,, pumnului in gura “, prin amenintari, santaj, presiuni exercitate prin impunerea executarii si asumarii raspunderii pentru tot felul de dispozitii verbale ( refuzand in mod repetat asumarea lor prin decizii scrise ), nereglementate de lege sau de documentele interne, precum si refuzul in mod repetat de a acorda drepturi banesti de natura salariala prin invocarea a tot felul de motive puerile, lipsite de logica si bun simt, conduc la deteriorarea demnitatii salariatilor, la deteriorarea drepturilor acestora, afectandu-le capacitatea de munca, sanatatea fizica si psihica. 
   Oare factorii de decizie din Primarie sau Consiliul Judetean, nu cunosc problemele din interiorul institutiilor? Sau poate sunt multumiti de faptul ca atata timp cat directorii se descurca si tin lucrurile in frau, nu au nici ei probleme? 
   Stimati directori, sunteti frumosi si puternici pe caii vostri mari si albi, dar aveti grija ca daca calul se sperie si devine naravas si mai aveti si nenorocul sa fie foarte mare, cazatura va fi extrem de dureroasa. Daca cumva sperati ca veti avea sprijinul vesnic si neconditionat al politicului, va inselati. Nimeni nu isi va periclita sansa la alegeri. Cum puteti explica faptul ca inaintea unei greve nu se pot rezolva cererile si problemele angajatilor iar dupa greva se gasesc solutiile favorabile? Cine suporta pierderile institutiei si neplacerile cauzate de greva membrilor urbei? Oare nu ar fi indicat ca daca va place conducerea ,, pa persoana fizica “ sa se reglementele prin lege si raspunderea ,, pa persoana fizica “. 
   Domnilor si doamnelor director, in popor exista un proverb care spune ca ,, apa trece, pietrele raman “. Daca nu stiti unde va incadrati, va spun eu ca pietrele sunt cei de jos.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu