duminică, 8 iulie 2018

Ce este militarul!?










    Militarul, indiferent de arma, este acea specie de bugetar care in comparatie cu celelalte categorii profesionale, are numeroase drepturi. 
    Cel mai important ,,drept” pe care il are, este acela de a muri in timpul serviciului, atat pe timp de pace cat si pe timp de razboi. 
    Are ,,dreptul” de a fi la dispozitia unitatii sau institutiei din care face parte, non-stop, apt pentru exercitarea atributiilor de serviciu.
    Are ,,dreptul” de a se prezenta de urgenta la serviciu in caz de catastrofe naturale, chiar daca lui i-a cazut casa. 
    Are ,,dreptul” de a nu realiza alte venituri din afaceri sau combinatii financiare.
    Are ,,dreptul” de a nu face politica, de a candida si de a fi ales.
    Are ,,dreptul” de a munci in orice conditii atmosferice, fara aer conditionat, incalzire sau umbrela.
    Are ,,dreptul” de a interveni in caz de inundatii sau cutremure, fara a fi nevoie de sprijinul sau ajutorul celor afectati.
    Noroc ca prin grija statului, a scapat de ,,dreptul” de a munci in agricultura si constructii.
    Pentru a putea beneficia de aceste ,,drepturi”, militarul trebuie sa fie sanatos, cu cazier impecabil si culmea sa aiba si studii.
    In schimbul respectarii acestor ,,drepturi”, militarul primeste o solda ,, nesimtit “ de mica iar la trecerea in rezerva va fi urmarit de recunostinta statului si a societatii.

4 comentarii:

  1. Vezi ca nonbugetarii considera solda lor nesimtit de mare.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dc. ştii că e așa mare acea soldă te rog să o postezi. ...sunt curios să văd cât e de mare în comparație cu celelalte salarii bugetare...

      Ștergere
    2. Fiecare din noi are dreptul la opinie si si-o poate exprima liber. Ca sunt nonbugetari care cred ca solda e ,, nesimtita " e posibil, dar chiar toti nonbugetarii sa creada lucrul asta e greu de crezut. Oricum cand s-au scos la concurs posturi in sistemul de aparare, nu am vazut sa se calce in picioare nonbugetarii.

      Ștergere
  2. De mult armata nu mai are salari mari decat poate pt.cativa cu grade mari dar ceilalti, aia micii care sunt majoritatea , n u au salarii mari. Suntem intrecuti de multi foarte multi . Gunoierii, Zilierii in constructii,sa nu mai vb.de soferi ambulante, comunitari sau altiii

    RăspundețiȘtergere