marți, 18 august 2015

Gratarul perfect.



Cei patru paşi care te ajută să faci grătarul perfect. Trucuri dezvăluite de bucătari


Daily Mirror a publicat ghidul în patru paşi pentru un grătar perfect, cu informaţii de la experţii bucătari de la Tesco Flame Academy. Primul pas esenţial este alegerea corectă a bucăţii de carne pentru grătar. Este bine să alegem o bucată fără grăsime sau zgârciuri. Cele mai bune bucăţi sunt muşchiul sau spatele. Carnea trebuie să stea la temperatura camerei timp de 15-30 de minute înainte să fie pusă pe grătar. Dacă o punem pe foc direct din frigider, se va rumeni foarte tare pe exterior şi interiorul va rămâne crud. Ambele părţi ale feliei trebuie bine unse cu ulei de măsline sau de floarea soarelui, peste care se adaugă piper şi sare. Pasul doi: grătarul trebuie să fie bine încins înainte de a pune pe el carnea. Ea trebuie să sfârâie imediat ce îl atinge şi astfel apar şi dungile specifice cărnii preparate la grătar. Felia trebuie întoarsă o singură dată de pe o parte pe alta. Pasul trei: durata de gătire este foarte importantă, dar depinde de grosimea feliei şi de tipul de carne aleasă. Ideal ar fi ca felia să aibă numai 1,5 cm grosime. Cei care preferă să fie mai suculentă trebuie să o lase pe foc doar 90 de secunde-2 minute pe fiecare parte, cei care vor o friptură făcută mediu trebuie să o lase câte 2-3 minute, iar cei care vor să fie mai bine făcută trebuie să aştepte câte 4 minute. Ultimul pas este şi el extrem de important. Friptura trebuie lăsată timp de 5 minute pe un platou încins, înainte de a fi servită.  Astfel, zeama lăsată în timpul preparării şi condimentele vor intra bine în carne, care va deveni mai gustoasă.

Citeste mai mult: adev.ro/nt9wyg

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu